Mireasă din întâmplare



Ioana Sabău

Iubiri la minut

(Radu Lucian Alexandru, Mireasă din întâmplare, Alba Iulia, 2012)

“Volumul de faţă se înscrie în genul literar dramaturgic. Din punct de vedere structural, el este împărţit în trei acte, respectiv Prinţul şi prinţesa, Regele şi regina, Cununia. Radu Lucian Alexandru transpune în acest volum o viziune spontană a iubirii, chiar „mai rapidă decât clipa”. În drumul ei spre împlinire, iubirea este o forţă care sub niciun un chip nu poate fi întoarsă de la ţelul ei şi e gata să facă orice, chiar şi să unească alte cupluri, pentru a-şi curăţa calea. Acţinea are loc în multiple locaţii, în apartamentul Iuliei şi al lui Maxim, pe strada către centrul oraşului şi la primărie.
Este vorba despre iubirea dintre Aurelian şi Flavia, nu lipsită de complicaţii, dar cu un sfârşit fericit. Povestea începe cu o zi obişnuită, când Iulia îl întâlneşte pe Aurelian la facultate, îndrăgostindu-se subit de el. Acesta urma să treacă a doua zi pe la Iulia, pentru a lua cu împrumut o carte.
Pe nepusă masă, chiar înainte ca Aurelian să sosească, vine Flavia. După ce Iulia îi povesteşte despre Aurelian, cele două fete îşi fac un plan pentru a afla intenţiile acestuia. Dar din momentul în care apare Aurelian, se înfiripă brusc iubirea în inima lui, dar nu pentru Iulia, ci pentru Flavia. Sentimentul e reciproc, dar cei doi tineri joacă fiecare câte un rol spre a se ascunde cât mai bine în spatele unor măşti care să-i ferească de a părea vulnerabili şi atinşi de aripile dragostei. […]
Pe tot parcursul piesei de teatru, iubirea apare ca un joc simplu, de copii, în care nu există dubii şi nici dezamăgiri. Accentele umoristice vin să presare întîmplările tinerilor, care capătă astfel un aer şi mai copilăresc şi dezinvolt. De fapt, impresia mea este că această piesă de teatru împrumută coordonatele de basm din poveştile clasice cu prinţi şi prinţese, regi şi regine. Nu există posibilitatea să eşuezi, nu atunci când eşti tânăr şi nici atunci când iubeşti.”
Revista Armonii Culturale:



 http://calatorieprinconstiinta.files.wordpress.com/2013/04/mireasa-din-intamplare-radu-lucian-alexandru.pdf



Mireasa din întâmplare - carte pdf:


 

0 comentarii:

Radu Lucian Alexandru