Noua Ordine Religioasa


 


"Se întâmplă din când în când, să apară printre oameni, un gânditor, sensibil, afectat profund de starea semenilor săi. Ultimul mare gânditor a fost considerat Isus Hristos. Poate că prietenul meu Lucian, autorul acestei cărţi nu va fi de acord cu mine, tocmai pentru că trăirea lui interioară este la fel de intensă ca a lui Isus, când intrând in Templul Ierusalimului, începe să răstoarne tarabe, să lovească „practicanţii” din Templu, să strige la cei prezenţi şi să încerce să le deschidă ochii asupra adevărului.

Modul de exprimare a evoluat, Lucian este vehement, demolator, strigător, în plinătatea iubirii lui faţă de oameni. Nu mai poate tolera minciuna, hoţia, prefăcătoria, exploatarea necunoaşterii sau inocenţei unora, de către semeni de-ai noştri, care, poate şi ei la rândul lor sunt victime ale necunoaşterii sau a unei false cunoaşteri, ori poate, aşa cum, de mai multe ori, prietenul Lucian, revine în cartea sa, condamnând reaua voinţă, sau spiritul meschin al unora, spre a obţine o viaţă îndestulată, menţinând în întuneric o majoritate greu încercată.

Obsesiv, Lucian chiamă cititorul, ba mai mult, le adresează unor necititori chemarea la trezire, la atitudine, trăgând un semnal de alarmă asupra marilor schimbări ce urmează a se produce.

Renegând superioritatea înăscută a unora faţă de alţii, scriitorul acestei cărţi, recunoaşte egalitatea membrilor societăţii în ceea ce priveşte „divinul”. Prin strigătul său dureros, doreşte să atragă atenţia celui ce se încumetă să-i citească rândurile, că o viaţă nouă merită trăită plenar „etern” adică pe toată durata existenţei unui individ, fără sincope, fără pierderi, fără coborâşuri.

Libertatea omului, implică din punctul de vedere al scriitorului, o regândire a conştiinţei individuale şi sociale, o gândire critică, menită să dezvolte şi să manifeste o Nouă Ordine Religioasă, adaptată nevoilor şi cerinţelor omului şi umanităţii contemporane. Această Nouă Ordine Religioasă, trebuia să se integreze Erei Globalizării, Erei Individualizării, Erei Informaţionale şi a Erei Cosmice, Contribuind prin existenţa sa la crearea unei Societăţi a DEMNITĂŢII Umane.

Speranţa contaminării cititorului cu morbul cunoaşterii, se manifestă printr-o repetiţie reverberantă, susţinută de personajul „Întrebare” într-un dialog purtat în ritm de bătălie, cu personajul „Răspuns”. Succesiunea întrebărilor retorice îl copleşeşte pe cititor, în aşa măsură încât abia dacă mai reuşeşte să ţină ritmul răspunsurilor, sau dacă mai desluşeşte, dacă răspunsul îi aparţine lui, sau scriitorului.

Limbajul utilizat este unul comun, accesibil oricui, presărat cu mici picanterii, care te extrag din când în când din seriozitatea indusă, lăsându-ţi răgazul unui zâmbet.
Vei zâmbi citind această carte, şi pentru ca vei constata că prin simplitatea debordantă a întrebărilor şi răspunsurilor, adevărul este la îndemâna oricui, doar că ne lipseşte timpul pe care să-l dedicăm unei astfel de cercetări.

Si pentru că Lucian a intreprins o astfel de călătorie în numele nostru, merită să-l credităm, citindu-i cartea, spre devenirea noastră. Dacă vreo urmă de îndoială se va strecura în sufletul vostru, răsfoind această carte, lăsaţi-o din mână şi răsfoiţi în acelaşi mod, „cartea voastră sacră”. Veţi constata că prin răsfoire îndoiala voastră va creşte. Reluaţi cititul la Noua Ordine Religioasă. Citiţi-o cu atenţie din scoarţă-n scoarţă. După ce aţi terminat-o şi constataţi că adevărul nu s-a revelat în această lectură, nu vă neliniştiţi. La foarte scurt timp veţi constata că priviţi lumea cu alţi ochii. Că pe zi ce trece, vă simţiţi tot mai aproape de adevăr. Care adevăr? Cel înscris în raţiunea voastră naturală.

Mi-aş permite să dau un sfat celor ce nu şi-au schimbat ochelarii de direcţie cu cei de citit. Înainte de a începe orice polemică, citeşte această carte, ea nefiind doar o părere, o opinie, ci rodul unei cercetări de foarte multi ani. Pentru cei ce se situează pe poziţii opuse, aş recomanda studiul acestei carţi, pentru a putea să găsească pe viitor soluţii sau contra-argumente, întăritoare, a unui trecut fără viitor.

Chiar dacă autorul foloseşte uneori termeni mai puţin academici, ba chiar jignitori sau lipsiţi de respect pentru anumiţi aparţinători ai unor religii anacronice, atacul direct sau nominalizarea vreunei religii lipseşte din această lucrare, prin urmare anumiţi purtătorii de funcţii religioase ar trebui să ia foarte în serios acest avertisment-studiu.

Vă recomand cu căldură să citiţi această carte, să o recomandaţi la rândul vostru şi să subordonaţi acumulările dobândite, creşterii Demnităţii Voastre, a Demnităţii celorlalţi, într-o Societate a Demnităţii Umane, în care toată creaţia voastră să fie închinată „zeului” OM !"


Terec Remus
Cluj Napoca 15.05.2009
BCU


Noua Ordine Religioasă - carte pdf:
http://calatorieprinconstiinta.files.wordpress.com/2011/02/noua-ordine-religioasa-radu-lucian-alexandru.pdf




http://www.scribd.com/doc/15617801/Noua-Ordine-Religioasa-Radu-Lucian-Alexandru



0 comentarii:

Radu Lucian Alexandru